Om Parken

Velkommen til Erik Alfreds magiske Oppfinnerunivers! Et fortryllende mekaniske paradis bygd på leken gjenbruk, utrolige oppfinnelser og grenseløs skaperglede. Ta med hele familien til en gjenfortryllende opplevelse fullstendig utenom det vanlige!

Direktøren, selveste Oppfinneren Erik Alfred, drifter det hele sammen med sine ansatte og Oppfinnerparken holder åpent i juli til og med fredag 6.august.

Oppfinnerparken ligger idyllisk til 5 min fra E-39 og 2 min fra stranden. Vi holder hus i ærverdige Ubostadgården, en egen liten verden med romslige bygninger omkranset av en vakker frukthage på 3 mål. Parken er proppfull av fantasifulle, lærerike og uforglemmelige konstruksjoner og oppfinner-aktiviteter for store og små. Oppfinnerparken må oppleves! Du har garantert aldri sett maken.

Parken består av mølleparken, eplehagen, circusplassen og Handverksfabrikken. På Handverksfabrikken finner du barnas snekkerverksted, oppfinneriet tegnestudio, Erik Alfreds Verksted med et fantastisk reimdrevet Oppfinnerverksted, samt en morsom utstilling med flere av Erik Alfreds merkverdige kreasjoner fra Suksess-serien Oppfinneren på NRK.

I Mølleparken finner du Knallfreds kornkverneri, en sykkelkarusell som kverner korn til mel mens du snurrer, det mekaniske tårnet, mølledammen med vannhjul og pumpesykler som blåser båtene over havet. En klesrulledrevet skytebane med Mekaniske koronavirus, plantefabrikken med tomtadyrking og luftakanonen med robotblinken.

Eplehagen er de voksnes svale oase, med god oversikt. her ligger dampkjøkkenet med matservering, Kramboden med utsalg av gamle leker, bøker, kortevarer, isenkram godis, suvenirer og oppfinnerting. Dampkaffetraktoren serverer oppfinnerkaffe fra en ombygd symaskin, og ellers tradisjonelle spill og aktiviteter.

Og like ved ligger Sirkus Taraxacum som viser og demonstrerer akrobatiske aktiviter for barna. Spør gjerne en av sirkusdirektørene om hjelp.

Kontakt oss gjerne på post@oppfinnerparken.no

Håndtverksfabrikken as, Rosnesveien 25, 4580 LYNGDAL - Org nr 926324500